Kevään tärkeät päivämäärät

Tykkään käydä lueskelemassa blogiani vapaa-ajalla (enhän ole epänormaali, enhän?) ja ammentaa motivaatiota sekä inspiraatiota vanhoista kirjoituksistani. Siksi on enemmän kuin järkevää liittää blogiin eräänlainen kalenteri ja muistilista paitsi itselleni myös muille psykan hakijoille, täältä kun ne päivämäärät tulee useammin tsekattua. Kalenterista löytyy paljon merkintöjä omiin lukusuunnitelmiini liittyen, joten niistä ei sen kummemmin kannata välittää.


HELMIKUU

Viimeisiä materiaalihankintoja (post it-laput, kynät ym.)
Flashcard-korttien askarteleminen
Lukusuunnitelmapohjien tulostaminen
Tilaston kaavat post it-lapuille
Tiivistelmät Paavilaisen tutkimustyöoppaasta

MAALISKUU

Yhteishaku alkaa keskiviikkona 15.3.2017 kello 8:00. Älä missaa!
Tilastomatikan tehokertaus alkaa maanantaina 27.3.2017 lukusuunnitelman mukaan

HUHTIKUU

Yhteishaku loppuu keskiviikkona 5.4.2017 kello 15:00
Hki-Tku-Tre pääsykoemateriaalit julkaistaan tällä sivulla maanantaina 10.4.2017 kello 12:00
Artikkelien lukusuunnitelman työstäminen valmiiksi samaisena maanantaina
Ahkeraa lukemista pääsykokeisiin asti!


TOUKOKUU

Hki-Tku-Tre pääsykoe tiistaina 9.5.2017 kello 12:00-17:00
Työt tehty - lomille lomps (tai rahaa tienaamaan)

KESÄKUU

Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään perjantaina 30.6.2017. Huh!

Vaikka kalenteri näyttääkin melkoisen väljältä, tulee kevät olemaan tiukkaakin tiukempi. Ja vaikka nyt on vasta helmikuu, tiedän kokemuksesta miten hurjaa vauhtia aika voikaan kiitää. Pitäkää siis hatuistanne tiukasti kiinni ja valmistautukaa huolella toukokuussa koittavaan suureen päivään. Nauttikaa matkasta, niin minäkin aion tehdä!

Kommentit

  1. Hei!

    Hieno blogi! Just löysin tämän. Aiot siis hakea psykologiaa HKI/TRE/TKU -yhdistelmään? Nice! Kauheen kova karsinta kuitenkin, mutta eihän siihen hakijamäärään kukaan voi vaikuttaa :).

    Itse haen tänä keväänä psykologiaa, mutta Joensuuhun. Oon vielä lukiossa, joten tässä olisi kevään yo-kirjoitukset edessä. Vähän harmittaa, kun tekisi mieli lukea psykan pääsykokeisiin. Jännittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit blogini! Haen juuri tuohon yhdistelmään ja tähtään etenkin Tampereelle. Hakijamäärä on toden totta valtava, mutta pyrin aina ajattelemaan, että vuosittain sinne kuitenkin porukkaa pääsee joten miksipä minä en voisi olla yksi heistä!

      Mulla on myös vielä parit kirjoitukset edessä, mutta olen silti siirtänyt katsetta jo kohti pääsykokeita. Suosittelen kuitenkin keskittymään eka kirjoituksiin ja sitten, jos puhtia vielä riittää, panostamaan kunnolla pääsykokeisiin. Tsemppiä luku-urakkaan ja pääsykokeisiin!

      Poista
  2. Kiva! Olenkin lukenut, että sulla on kauhea motivaatio tän pääsykokeen suhteen! Olispa mullakin tollainen motivaatio.

    Oletko kuullut huhua tästä 2018 mullistavasta pääsykoeuudistuksesta? En tiedä, mihin se vaikuttaa ja mihin aloihin, mutta Itä-Suomen yliopisto sanoi, että Joensuuhun psykaan se todennäköisesti vaikuttaa suuresti. Joensuun psykologian valmennusjärjestön (Skeemake) ilmoitti, että Joensuun psyka kuulemma saattaisi tulla mukaan tähän psykologian valintayhteistyöhön ja ylioppilastutkintoa painotettaisiin entistä enemmän.

    Nyt olisi siis oiva mahdollisuus päästä sisään vielä "helpolla" sisään, koska Joensuun psykan kokeessa on ollut about 500-600 opiskelijaa ja sisäänotto 40. Uudistuksen myötä hakijamäärät varmaan nousisi taivaisiin ja tilastomatikka korostuisi. Minulle tämä olisi aivan painajainen! Kauheet paineet päästä tänä keväänä sisään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo uudistus on korviini kantautunut, mutta tiedä sitten mitä se tulee käytännössä psykologian kohdalla tarkoittamaan. Toivon itsekin pääseväni nyt tänä vuonna sisään, sillä ensi vuonna homma saattaa olla aivan erilainen.

      Joensuuhun on kyllä kivat sisäänpääsyprosentit verrattuna esimerkiksi Tampereen kahteen prosenttiin. Mutta toisaalta, eipä ne prosentit ja hakijamäärät kaikkea kerro, vaan sisäänpäästäkseen tarvitsee vain sen yhden ja ainoan paikan. Tilastomatematiikasta ei mielestäni kannata olla huolissaan. Monet ovat sen oppineet eikä asiat siinä ole tähtitieteellisen vaikeita. Hyvällä motivaatiolla ja ahkeralla työskentelyllä saavuttaa varmasti hyviä tuloksia!

      Kevättä kohti kovaa vauhtia, pianhan ne artikkelitkin HKI/TKU/TRE -yhdistelmään julkaistaan. Huih!

      Poista

Lähetä kommentti